Εμμηνόπαυση – Βότανα & Χέρια

0
Εμμηνόπαυση – Βότανα & Χέρια

Εάν δεν πιστεύετε ότι η εμμηνόπαυση σας επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να μετακινηθείτε ελεύθερα. Ωστόσο, είτε είστε γυναίκα είτε άνδρας, νέος ή μεγάλος, συνάδελφος, γιος ή κόρη, μητέρα ή πατέρας ή σύντροφος κάποιου, θα αντιμετωπίσετε άμεσα ή έμμεσα αυτό το φαινόμενο κάποια στιγμή στη ζωή σας.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την εμμηνόπαυση με τον τρόπο που μιλάμε για την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Κάτι που είναι περίεργο όταν το σκεφτείς, δεν θα βιώσει κάθε γυναίκα εγκυμοσύνη ή τοκετό, αλλά όλοι θα βιώσουμε την εμμηνόπαυση.

Όλοι αστειευόμαστε με τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση με τις εξάψεις και τις διαταραγμένες ορμόνες τους, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό. Λιγότερο γίνεται λόγος για το αυξημένο άγχος, την κατάθλιψη και την υπερβολική κόπωση, τους πόνους στις αρθρώσεις και τον θολό εγκέφαλο. Σε αυτό, πολλοί από εμάς έχουμε έφηβα παιδιά αυτή τη στιγμή και πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις παράλογες ορμονικές τους συμπεριφορές, ενώ δίνουμε τις δικές μας μάχες σιωπηλά.

Συνεργάζομαι στενά με γυναίκες που υφίστανται αυτές τις αλλαγές, καθώς η βοτανοθεραπεία αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Και ποιος είναι καλύτερα σε θέση να κατανοήσει τα μέσα και τα έξω αυτής της περιόδου της ζωής όταν το περνάω ο ίδιος; Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι αντιμετωπίζω αρκετά καλά τη βοήθεια από βότανα και κάποιες θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Σίγουρα όμως έχω μέρες που προτιμώ να κρύβομαι κάτω από το πάπλωμα παρά να αντιμετωπίζω τον κόσμο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar