Διαγωνισμός St Cuthbert’s Garden Village «Start with the Park» – ανακοινώθηκε ο νικητής

2
Διαγωνισμός St Cuthbert’s Garden Village «Start with the Park» – ανακοινώθηκε ο νικητής

Ανακοινώθηκε ο νικητής ενός διαγωνισμού για το σχεδιασμό ενός νέου Greenway και ενός πάρκου που θα αποτελέσει το επίκεντρο των κοινοτήτων του St Cuthbert’s Garden Village στα νότια του Carlisle, στην Cumbria.

Πηγή εικόνας: Gillespies & Hilary Barber

Gillespies, The Greenway Ribbon είναι ο νικητής του Ξεκινήστε με το Park: St Cuthbert’s Garden Village Competition.

Πέρυσι πραγματοποιήθηκε μια δημόσια έκθεση που παρουσίαζε τρία σχέδια που επιλέχθηκαν. Αυτές οι πρώιμες ιδέες σχεδίασης αναπτύχθηκαν περαιτέρω και ο τελικός νικητής επιλέχθηκε από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Carlisle, το Landscape Institute, την United Utilities και ένα ευρύ φάσμα εκπροσώπων της κοινότητας.

Τα σχόλια των κριτών περιλάμβαναν:

„Μια πραγματικά περιεκτική, επαγγελματική και καλά μελετημένη πρόταση που δείχνει μια σαφή κατανόηση του πλαισίου και μια σύντομη.“

Έδειξε μια καλή κατανόηση της περιοχής και της τοποθεσίας.

«Η Κορδέλα Greenway είναι μια καινοτόμος και επαγγελματική προσέγγιση σε ένα έργο δημιουργίας τοποθεσιών με βάση το τοπίο. Το θέμα του «Ξεκινήστε με ένα πάρκο» είναι πολύ εμφανές σε όλη τη σχεδίαση και κάνει εξαιρετική δουλειά για να ανανεώσει μια περιοχή καλής γεωργικής γης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Carlisle, σε συνεργασία με το Landscape Institute, ξεκίνησε τον διαγωνισμό σχεδιασμού δύο σταδίων το 2021 και έλαβε 13 επαγγελματικές συμμετοχές. Επιλέχθηκαν τρεις φιναλίστ:

  • The Greenway Ribbon – Gillespies.
  • St Cuthbert’s Monastic Gardens – AFL Architects.
  • The Weave – BMD και JTP.

Το St Cuthbert’s Garden Village είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του σε εθνικό επίπεδο και το μεγαλύτερο στη βόρεια Αγγλία. Η κλίμακα και η τοποθεσία του St Cuthbert’s Garden Village (SCGV) παρέχει μια πραγματική ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά – με έναν καλά σχεδιασμένο και συνεκτικό τρόπο.

Το «Start with the Park» – που θα εδρεύει κοντά στο Durdar και το Blackwell – είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας πόρος που θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνος του πόλο έλξης επισκεπτών και θα ωφελήσει τους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς κατοίκους του Carlisle. Με την ίδρυση του «Greenway» στην αρχή του SCGV, θα δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου στην καρδιά της κοινότητας και θα είναι ένα μοναδικό σημείο πώλησης. Θα συνδέσει επίσης τις προτεινόμενες νέες κοινότητες μεταξύ τους, με τα υπάρχοντα χωριά της περιοχής, με την πόλη και με τη γύρω ύπαιθρο.

Το Greenway παρέχει επίσης την ευκαιρία να εξετάσουμε νέους τρόπους παροχής υποδομής ποδηλασίας και πεζοπορίας στο Carlisle για να ενθαρρύνουμε τα ψυχαγωγικά και δραστήρια ταξίδια. Βασικό στοιχείο αυτού θα είναι η διασφάλιση ότι αυτή η συνδεσιμότητα θα είναι τόσο εντός όσο και πέρα ​​από το κηποχώρι – ειδικότερα η διασφάλιση ενεργητικής/βιώσιμης συνδεσιμότητας μεταφορών με το κέντρο της πόλης και τα έργα μετασχηματιστικής ανάπλασης στην περιοχή της νότιας πύλης, όπως βελτιώσεις του σιδηροδρομικού σταθμού, νέα πανεπιστημιούπολη και επιχειρηματικός χώρος στο Citadels και στο Caldew Riverside.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Carlisle συνεργάστηκε με το The Landscape Institute και την United Utilities ως κύριους χορηγούς, για να παραδώσει τον διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε φοιτητές από μια σειρά επιστημονικών κλάδων.

Ο επαγγελματικός διαγωνισμός ακολούθησε διαδικασία δύο σταδίων. Καθένας από τους τρεις συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο 2 του διαγωνισμού έλαβε αμοιβή 5.000 λιρών. Ο γενικός νικητής του σταδίου 2 θα λάβει 10.000 £. Πρόθεση είναι η ανάθεση σύμβασης για την παράδοση του νικητηρίου σχεδίου. Ωστόσο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τους ιδιοκτήτες γης βρίσκονται σε πολύ καλή εξέλιξη με θετικές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, εάν αυτές δεν ολοκληρωθούν τη στιγμή του αποτελέσματος του διαγωνισμού, θα υπάρξει καθυστέρηση στην ανάθεση της σύμβασης.

Το έργο Greenway, «Start with a Park» προσδιορίζεται στο επενδυτικό σχέδιο Carlisle Town Deal, μαζί με έξι άλλα σχέδια. Ο Carlisle υπέβαλε το Επενδυτικό Σχέδιο στην κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2020 και έλαβε μια προσφορά Heads of Terms για επένδυση 19,7 εκατομμυρίων λιρών για την πόλη τον Μάρτιο του 2021.

Schreibe einen Kommentar