Γιατί υπάρχουν καφέ μπαλώματα στο γκαζόν μου;

0
Γιατί υπάρχουν καφέ μπαλώματα στο γκαζόν μου;

Το γκαζόν σας είναι πηγή υπερηφάνειας για την ιδιοκτησία του σπιτιού, επομένως κάνετε ό,τι μπορείτε για να το φροντίσετε σωστά. Γι‘ αυτό είναι τόσο απογοητευτικό όταν το γκαζόν σας φυτρώνει καφέ μπαλώματα, ό,τι κι αν κάνετε. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές από τις κοινές αιτίες των καφέ μπαλωμάτων και πώς μπορείτε να τις διορθώσετε.

Νόσος Brown Patch

Μια κοινή ασθένεια του γκαζόν από την οποία υποφέρουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στη Φιλαδέλφεια είναι η ασθένεια του καφέ μπαλώματος. Αναγκάζει το γρασίδι να γίνει καφέ κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε συχνά να εντοπίσετε ότι αυτή είναι η αιτία για το νεκρό γρασίδι σας, επειδή θα εμφανιστεί σε καφέ κίτρινα ακανόνιστα κυκλικά μπαλώματα.

Για να καταπολεμήσετε το καφέ έμπλαστρο, έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές. Κατά τις ζεστές και υγρές εποχές, μπορείτε να ποτίζετε το γκαζόν σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Θα θελήσετε επίσης να κάνετε λίπανση προσεκτικά για να μην προσθέσετε πολύ άζωτο στην αυλή σας, επειδή το άζωτο οδηγεί σε ασθένεια καφέ μπαλωμάτων.

Εάν δεν μπορείτε να ανακτήσετε το γκαζόν σας μόνοι σας, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια εταιρείες εξωραϊσμού στη Φιλαδέλφεια για να σας βοηθήσει στην εφαρμογή μυκητοκτόνων και στον αερισμό του γκαζόν σας.

Αχυροσκεπή

Μια άλλη κοινή αιτία των κηλίδων νεκρού χόρτου είναι η αχυρόχορτο, μια συσσώρευση νεκρών ή αποσυντιθέμενων φυτικών υλικών που διακόπτουν τη ροή των θρεπτικών ουσιών από τις λεπίδες του γρασιδιού προς τις ρίζες. Το thatch εμφανίζεται όταν το γκαζόν δεν κουρεύεται, γονιμοποιείται ή ποτίζεται κατάλληλα. Η αποκόλληση του γκαζόν μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή καφέ κηλίδων στο γρασίδι σας.

Θαμπές λεπίδες χλοοκοπτικής

Οι λεπίδες του χλοοκοπτικού που δεν είναι πλέον αιχμηρές καταλήγουν να σκίζουν το γρασίδι αντί να το κόβουν καθαρά. Το τεμαχισμένο γρασίδι μπορεί να βλάψει το όμορφο πράσινο γρασίδι σας. Βεβαιωθείτε ότι το χλοοκοπτικό σας είναι έτοιμο για χρήση, ακονίζοντας τις λεπίδες σας το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Πάρα πολύ λίπασμα

Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος προκαλεί καταστροφή για το γκαζόν σας. Το λίπασμα μπορεί να βοηθήσει το γρασίδι σας να μεγαλώσει λαχταριστά, αλλά αν το εφαρμόζετε πιο συχνά από ό,τι συνιστάται, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες – καφέ κηλίδες.

Κακό Χώμα

Μερικές φορές, έχετε καφέ μπαλώματα σε όλη την αυλή σας επειδή έχετε κακή ποιότητα εδάφους. Εάν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστεί να αερίσετε το γρασίδι σας για να επιτρέψετε στις ρίζες του γρασιδιού να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και να μην στεγνώσουν.

Ουρά κατοικίδιων ζώων

Όσο χαριτωμένα κι αν είναι τα κατοικίδιά μας, τα ούρα τους μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο γρασίδι μας. Επειδή τα ούρα τους είναι πλούσια σε άζωτο, δημιουργούνται καφέ μπαλώματα. Για να φτιάξετε το γκαζόν σας, θα χρειαστεί να καλύψετε την περιοχή με επιφανειακό χώμα, στη συνέχεια να απλώσετε πάνω του νέους σπόρους γρασιδιού και να ποτίζετε συχνά.

Πρόληψη και διόρθωση καφέ μπαλωμάτων στο γρασίδι σας

Η επιδιόρθωση των ζημιών που προκαλούνται από τις καφέ κηλίδες και η επαναφορά της αυλής σας σε παρθένα εμφάνιση απαιτεί διάγνωση του προβλήματος. Ζητήστε από επαγγελματίες να βγουν στο σπίτι σας και να αξιολογήσουν το γκαζόν σας.

Προσφορές Liberty Tree & Landscape Management υπηρεσίες φροντίδας γκαζόν στη Φιλαδέλφεια και μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα με το γκαζόν. Μπορούμε επίσης να σας συμβουλεύσουμε για μερικές από τις καλύτερες πρακτικές για ένα υγιές γκαζόν. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar