Βάλσαμο Ιμαλαΐων (Impatiens glandulifera) – Βότανα & Χέρια

0
Βάλσαμο Ιμαλαΐων (Impatiens glandulifera) – Βότανα & Χέρια

Αυτό το φυτό θεωρείται καταστροφικό και ενοχλητικό λόγω της επεμβατικής φύσης του, και είναι αλήθεια ότι όταν πιάνει ισχύ έχει την τάση να απωθεί τα εγγενή μας φυτά και μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθεί. Του αρέσει να αναπτύσσεται σε πολύ υγρές περιοχές, ιδιαίτερα δίπλα σε ποτάμια και ρυάκια και καταλαμβάνει εκεί που σταμάτησε το καλοκαιρινό Meadowsweet. Παρά το κακό πάτημά του είναι πολύτιμη πηγή τροφής για τις μέλισσες και τα άνθη είναι τέλεια διαμορφωμένα για την εξαγωγή νέκταρ.

Πρέπει να ομολογήσω ότι έχω μια παιδική και ακαταμάχητη επιθυμία να σκάσω τα κεφάλια των σπόρων όταν τα εντοπίζω. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν, συνήθως να φουσκώνουν λίγο στη μέση, και να τοποθετείτε απαλά τα δάχτυλά σας στο κάτω μέρος και να τα πιέζετε. Το αποτέλεσμα δεν αποτυγχάνει ποτέ να με κάνει να πηδήξω καθώς ο λοβός εκρήγνυται σε ένα σπειροειδές μοτίβο. Κάθε σπόρος είναι ικανός να εκτοξευθεί μέχρι και επτά μέτρα μακριά!

Είναι επίσης βρώσιμο, τα λουλούδια μπορούν να μαζευτούν και να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες ή ποτά για να δώσουν γεύση και ένα υπέροχο ροζ χρώμα ή, αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση να μαζέψετε μεγάλες ποσότητες, τα λουλούδια μπορούν να γίνουν μια έντονα γλυκιά μαρμελάδα. Εν τω μεταξύ, οι μικροί μαύροι σπόροι μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από τους λοβούς ή να ενσωματωθούν σε μαγειρευτά ή κάρυ, κέικ και ψωμί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar