Ασβέστης Θείο – Aussie Οργανική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

0
Ασβέστης Θείο – Aussie Οργανική Κηπουρική & Φύτευση Φεγγαριών

φωνάξτε1 Ο γεωργικός ασβέστης ή το στοιχειακό θείο συνιστάται να τροποποιήσει το pH του εδάφους σε μια σειρά που ταιριάζει στην υγιή ανάπτυξη συγκεκριμένων φυτών. Ένας αναγνώστης με ρώτησε πρόσφατα αν το „Lime Sulphur“ ήταν κατάλληλο για χρήση γύρω από τριαντάφυλλα στον βιολογικό κήπο της.
Το «θείο ασβέστη» ή «θείο ασβέστη» είναι ένα μυκητοκτόνο/φυτοφάρμακο που σχηματίζεται από το αντιδρών υδροξείδιο του ασβεστίου (κατασκευασμένο από την προσθήκη νερού σε γρήγορο διάλυμα) με θείο. Συνήθως εφαρμόζεται όταν τα τριαντάφυλλα είναι αδρανή, καθώς μπορεί να κάψει φύλλωμα.
Ο ενυδατωμένος ασβέστης είναι πολύ αντιδραστικός και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εκεί όπου αναπτύσσονται τα φυτά. Το διάλυμα θείου ασβέστη είναι αρκετά αλκαλικό (pH 10,5–11,5) και διαβρωτικό. Τα γάντια, τα γυαλιά, οι μάσκες προσώπου και ο προστατευτικός ρουχισμός πρέπει να φοριούνται, καθώς το παρασιτοκτόνο είναι πολύ ενοχλητικό για τα μάτια, το δέρμα και τα αναπνευστικά περάσματα. Δείτε το Φύλλο δεδομένων ασφάλειας υλικών για αυτό το προϊόν.

Τα φυτά επηρεάζονται από ασθένειες όταν δεν μπορούν να χορτέψουν τα στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του θείου) που χρειάζονται για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είτε από ανεπαρκές λίπασμα, είτε από ακατάλληλο pH εδάφους (επειδή το pH ελέγχει τη διαθεσιμότητα διαφορετικών θρεπτικών ουσιών στα φυτά), είτε έδαφος που είναι είτε πολύ ξηρό για τις ρίζες για να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, είτε είναι υδατοστεγείς και πολύ όξινες.
Αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το Lime Sulphur πληροί τις απαιτήσεις των ομάδων βιολογικής κηπουρικής, το «Αυστραλιανό πιστοποιημένο οργανικό πρότυπο 2010« απαριθμεί το Θείο Ασβέστη ως περιορισμένο προϊόν και σημειώνει ότι έχει δυνητικό αντίκτυπο στα ωφέλιμα έντομα.
Η συμβουλή μου είναι να διατηρήσετε μια μέτρια ποσότητα καλοφτιαγμένου κομπόστ στο θήλαστρο σας, όπου το κομπόστ περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά (συμπεριλαμβανομένου του θείου) κοντά στις ρίζες των φυτών. να προσαρμόζουν την άρδευση και το pH του εδάφους και να παρέχουν κατάλληλες ποσότητες πλήρους οργανικού λιπάσματος. Εν τω μεταξύ, εάν τα φυτά σας έχουν σοβαρό μυκητιασικό πρόβλημα, προτείνω να χρησιμοποιήσετε το οργανικό «Οικολογικό μυκητοκτόνο» των Βιολογικών Προστατευτικών Καλλιεργειών. Δεν θα βλάψει τα φυτά σας ή το έδαφός σας και είναι καλό για τα ευεργετικά έντομα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar