Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

1
Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που καλλιέργησα ενεργά το τεράστιο φυτικό μου μπάλωμα.

Έχω διαπιστώσει ότι θα προτιμούσα να περάσω τα καλοκαίρια μου έχοντας περιπέτειες από το να προσέχω ένα φυτικό μπάλωμα που με κάνει να νιώθω σαν υπηρέτης.

Το τελευταίο καλαμάκι ήταν επίσης το καλοκαίρι που το woodchuck σήραγγα σε όλη τη διαδρομή κάτω από το πλάτος του αχυρώνα μου για να πάρει στα καλούδιά.

Η μάχη μας στο Caddyshack μαινόταν για χρόνια και νόμιζα ανόητα ότι είχα αποκτήσει το πάνω χέρι. Αλλά η επική σήραγγα ήταν το καμπανάρι του θανάτου μου. Με νίκησε. Απλά δεν θα έθαβαν περίφραξη σε όλο το δρόμο γύρω από τον αχυρώνα για να τον κρατήσω μακριά από τα λαχανικά.  Έβαλα ετικέτα.

Τώρα, τρία χρόνια αργότερα (ή είναι 4; Δεν μπορώ να θυμηθώ…… αυτή η περιοχή του κήπου μου έχει μολυνθεί από τσιμπούρια, παραμελημένη θέα που προσπερνάται από άγρια σμέουρα, χόρτο καβουριών, γαϊδουράγκαθο, δηλητηριώδη κισσό και ξυλοκόπο.

Εδώ είναι πώς φαινόταν νωρίτερα αυτή την άνοιξη – Πριν - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Και μετά είναι αφότου τα ιντιφάδια άρχισαν να ζωντανεύουν πριν από μερικές εβδομάδες.  Ένα βήμα μέσα σήμαινε τουλάχιστον 5 τσιμπούρια να σέρνονται στα πόδια σας.  Ήταν πρόχειρο, και οι γιγαντιαίοι γαϊδουράγκαθοι δεν έχουν καν αρχίσει να απειλούν.

Πριν: Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Εδώ είναι το θέμα με την εργασία στον κήπο – Πρέπει να είμαι τεμπέλης.  Δεν είναι μόνο ότι είμαι τεμπέλης – αλλά ακόμα και αν ήθελα να τραβήξω όλα αυτά τα χόρτα και γαϊδουράγκαθα, δεν θα μπορούσα.  Δεν θα τελείωνα ποτέ και θα πέθαινα από εξάντληση.  Αν δεν έψαχνα συνεχώς για το ευκολότερο μονοπάτι της μικρής αντίστασης, θα έπρεπε να προσλάβω μια ομάδα κηπουρών για να διατηρήσουν αυτό το μέρος.  Και αυτό δεν φαίνεται διασκεδαστικό. Έτσι κάνω αυτό που κάνουν όλοι οι έξυπνοι και τεμπέληδες κηπουροί – προσπαθούν να σκοτώσουν τα ιώβ χωρίς να τα τραβήξουν.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής με αυτό – εκτιμώ τη ζωή και την υγεία μου – οπότε σκέφτηκα την επιλογή RoundUp για όσο διάστημα σκέφτομαι να γλυκάνω το τσάι μου με αρσενικό. (#nope!)

Και τι θα γίνει μετά;  Εδώ είναι οι στρατηγικές μου για τη θανάτωση ιάου για αυτό το έργο –

  1. Καλύψτε όλα τα κρεβάτια με ένα παχύ (όπως 30-40 φύλλα) στρώμα εφημερίδας.  Το έκανα αυτό νωρίς την άνοιξη πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται τα πράγματα και ήταν τέλειο.  Εάν περιμένετε πάρα πολύ καιρό, θα πρέπει να κόψετε τα πράγματα πίσω, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε το χαρτί αρκετά επίπεδο για να πνίξει (επειδή αυτή είναι η ιδέα εδώ – και λειτουργεί).  Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για τα συντρίμμια κάτω από το χαρτί, όλα θα κομποστοποιητούν και θα χτίσουν το έδαφός σας.  Ξεπέρασα τα κρεβάτια με μια σακούλα φρέσκο χώμα κήπου – αρκετά για να τα κρατήσω θαμμένα.
  2. Στα περισσότερα ιώβ δεν αρέσει να κόβονται.  Χρειάζονται τα φύλλα τους για να κρατήσουν τις ρίζες τους ζωντανές και αν τις πάρετε μακριά – τελικά θα πεθάνουν.  Πιθανότατα θα χρειαστεί λίγη υπομονή, αλλά αν συνεχίσετε να κόβετε ένα επίμονο ιάρι, τελικά θα σταματήσει να επιστρέφει.
  3. Να πνίξεις τα ιώβ με κάτι που θέλεις. Όπως το γρασίδι.  Γύρω από τις άκρες αυτής της περιοχής υπάρχει γκαζόν – αλλά δεν θα το ξέρατε – επειδή μερικά από αυτά τα ιάρι αφέθηκαν να καταπατούν.  Μόλις αφαίρεσα όλο το σύρμα κοτόπουλου στην περίφραξη, ξαναφυτρήσα αυτές τις περιοχές με γρασίδι. Και συνεχίζω να κουρεύω όλα τα άλλα.  Το νέο γρασίδι δεν πειράζει το κούρεμα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει, αλλά τα ιώδη, θα κουραστούν και θα τα παρατήσουν.

Απαιτεί λίγη υπομονή – αλλά είμαι όλοι υπέρ ή αφήνω τη φύση να φροντίσει τα πράγματα για μένα.  Υπολογίζω ότι πέρασα μισή ώρα διαδίδοντας αυτές τις εφημερίδες.  Τότε έχω περάσει 15 περίπου λεπτά περίπου 5-6 φορές αυτή την άνοιξη κουρεύοντας και κόβοντας.  Υπάρχουν κάποια φυτά που ακόμα προσπαθούν να ζήσουν, αλλά δεν μου έχουν μείνει και πολλά.  Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ξεκάθαρο σε ένα μήνα. Αυτό είναι λιγότερο από 3 ώρες συνολικά και πολύ πιο εύκολο από το τράβηγμα!

Σκοτώνοντας το Ιάρι με εφημερίδες - Ανακτώντας το μπάλωμα λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Σχετικά με αυτό το χλοοκοπτικό – χρησιμοποίησα το Αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό Troybilt TB230 με κίνηση εμπρός W/τακούνι.

Έχω μια βόλτα με το χλοοκοπτικό που χρησιμοποιώ για να φροντίσω τις κύριες περιοχές χόρτου, αλλά είναι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο.  Ένας από τους λόγους που τα ι0 βγήκαν τόσο εκτός ελέγχου είναι επειδή δεν μπορούσα να κουρείσω τα μονοπάτια για να κρατήσω τα πράγματα υπό έλεγχο.  Εάν τοποθετείτε υπερυψωμένα κρεβάτια όπως αυτά, θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε πώς θα πλοηγηθείτε στο χλοοκοπτικό μεταξύ τους.  Μετρήστε για το μέγεθος και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει.  Αν έπρεπε να το ξανακάνω, ίσως να είχα δώσει στον εαυτό μου λίγο περισσότερο χώρο για να γυρίσω.

Χλοοκοπτικό Troybilt - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Εκτός από το να σκοτώσω τα ιριδισμένα και να παλέψω την περιοχή πίσω υπό έλεγχο, ήθελα να φυτέψω πράγματα που είναι εξαιρετικά χαμηλής συντήρησης, πολυετή (τουλάχιστον ως επί το πλείστον) και που δεν θα με κατακλύζουν με πάρα πολλά προϊόντα.

Εμπνεύστηκα από αυτό που ήδη δούλευε για μένα.μέρη του κήπου και προμηθευόθηκε πολλά φυτά από την υπάρχουσα συλλογή μου.  Είχα πυξίδες που δεν ήταν ευτυχισμένες εκεί που ήταν (πολύ σκιερές).  Είχα σχοινόπρασο και κρίνα που χρειάζονταν χωρισμό.  Η λεβάντα ήρθε από αλλού για να κάνει χώρο για άλλα νέα φυτά, όπως και η Εχινάκεια.  Το εστραγκόν και το χρένο ήταν ακόμα εκεί πολεμώντας τα κεράκια για να κρατήσουν τις θέσεις τους από χρόνια πριν.  Και οι φράουλες έμειναν από μια κατσαρόλα φράουλας που φύτεψα στο αίθριο μου.

Έτσι, όταν κατέληξα σε αυτό, δεν χρειαζόμουν πολλά άλλα και συμπλήρωσα το σχέδιο φύτευσης με ετήσια βότανα (βασιλικό και δεντρολίβανο) και αγόρασα επίσης θυμάρι και άνηθο (τόσο φυτά όσο και σπόρους).  Το θυμάρι αγαπά αυτό το μέρος του κήπου μου, προηγουμένως έχει γίνει ένας πλήρης θάμνος και ο άνηθος είναι κάτι που έχω απολαύσει και στο παρελθόν.  Αν και δεν είναι πολυετές – επαναφυτεύεται όμορφα.  Ξέρω ότι μπορώ να το φυτέψω μια φορά και να έχω φυτά στην ίδια περιοχή για τα επόμενα χρόνια.

Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Αυτό το έργο χρηματοδοτήθηκε και αποτελεί μέρος της πρόκλησης Flip The Yard της Troybilt. Μπορείτε να δείτε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόοδο καθώς πήγα μαζί με τις ιστορίες μου στο instagram.  Η πρόκληση ήταν να φτιάξετε ένα μέρος του κήπου με τη βοήθεια εργαλείων Troybilt και 250 $ για να ξοδέψετε στην αποθήκη του σπιτιού.  Ο προϋπολογισμός μου πήγε προς ορισμένα φυτά, σπόρους (σπόρους χόρτου για γύρω από τις άκρες καθώς και λίγο άνηθο για να ενισχύσει τα φυτά), χώμα κήπου και μερικά dowels για να διορθώσετε τα υπερυψωμένα κρεβάτια μου.

Φύτευση λεβάντας - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Φράουλα ανθίζει - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Χρησιμοποίησα το. Troybilt TB590 ευθύς κόφτης βουρτσών άξονων για να κόψει τα ιριδισμένα γύρω από τις άκρες των στύλων φράχτη και να με βοηθήσει να κάνω πρόοδο στο άγριο πάχος βατόμουρου στην πλάτη.  Είναι ένας πλούσιος κόφτης – αυτά τα ζαχαρωτα βατόμουρα δεν είχαν καμία πιθανότητα.  Τα μούρα είναι αρκετά εύκολο να τραβήξουν τα κούτσουρα τους έξω, μόλις πάρετε τα ξυλώδη στελέχη και τα αγκάθια έξω από το δρόμο.  Εάν έχετε ένα πάχος για να αφαιρέσετε, η κοπή του πρώτα βοηθά να διευκολύνετε την αφαίρεση ό, τι απομένει. Επίσης – εξετάστε το ενδεχόμενο να βρέξετε το έδαφος πριν τραβήξετε τα κούτσουρα.  Βοηθάει τα πράγματα να γλιστρήσουν έξω ευκολότερα.

Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.Έτσι φαίνεται τώρα!

Κάθε ένα από τα μικρά κρεβάτια είναι αγκυροβολημένο με ένα κουτί.  Δεν είναι η ίδια ποικιλία, αλλά νομίζω ότι θα εξακολουθεί να είναι γοητευτικό μόλις ακόμη και έξω και τα κόβω γύρω.

Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το πόσο εύκολο ήταν να ανακτήσω την περιοχή και ενθαρρύνομαι να κάνω και τα υπόλοιπα τώρα (αυτό είναι μόνο το 1/4 του συνολικού κήπου). Ήδη, παρατηρώ ότι ο πληθυσμός των τσιμπουριών έχει μειωθεί. Καθώς αυτό συμπληρώνει, δεν θα είναι μόνο παραγωγικό χρόνο με το χρόνο, αλλά θα είναι και όμορφο και ωραίο να μυρίζεις!
Μετά - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Μετά - Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Ανάκτηση του μπαλώματος λαχανικών. Μια εύκολη αλλαγή.

Αυτή η θέση χρηματοδοτήθηκε από τον Τρόι-Μπιλτ. Όλες οι απόψεις είναι δικές μου. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίξατε τις μάρκες που επιτρέπουν στο PITH + VIGOR να δημιουργήσει μοναδικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο για εσάς.

Γίνετε μέλος του δωρεάν διαδικτυακού μου σεμιναρίου σήμερα!

– Μάθετε το σύστημα 7 βημάτων μου για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνει ΟΛΩΝ κατά τη δημιουργία ενός κήπου. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο κήπο.

συμμετάσχετε στην πρόκληση σχεδιασμού κήπου FrEE 10 ημερών

Ο κήπος σας θα φαίνεται καλύτερα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγραφείτε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar