Αλόη Βέρα – Επισκόπηση – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

0
Αλόη Βέρα – Επισκόπηση – Βιολογικοί Κήποι Γαίας

Ένα από τα ευκολότερα φυτά για να αναπτυχθεί που όχι μόνο ζωντανεύει στο χώρο σας, αλλά χρησιμεύει επίσης ως αυτοαναγεννούμενο κιτ πρώτων βοηθειών σας δεν είναι άλλο από την Aloe Vera.

Το όνομα αλόη βέρα προέρχεται από την αραβική λέξη „alloeh“ που σημαίνει „λαμπερή πικρή ουσία“, ενώ „βέρα“ στα λατινικά σημαίνει „αλήθεια“

Η Αλόη Βέρα προερχόταν από την οικογένεια των Λιλιάσιων που έχουν άλλα 400 γνωστά είδη. Τα άλλα ονόματα για αυτό το φυτό είναι γνωστά ως φυτό καύσης, Lily του επιδόρπιου, ελέφαντα Gal και Barbalion.

Επιστήμη πίσω από την αναγέννηση των κυττάρων

Η αλόη Βέρα έχει λάβει μεγάλη προσοχή στη μηχανική ιστών λόγω της βιοαποικοδομησιμότητας, της βιοσυμβατότητας και των ιδιοτήτων χαμηλής τοξικότητας. Τα βιοδραστικά συστατικά έχουν αποτελεσματικά αντιβακτηριακά, αντιφλεγμονώδη και ανοσοδιαμορφωτικά αποτελέσματα που προάγουν τόσο την αναγέννηση όσο και την ανάπτυξη των ιστών.

Σύμφωνα με αυτό μελέτη: «Τα βιοϋλικά που προέρχονται από φυσικό τρόπο συχνά τεκμαίρεται ότι έχουν ενισχυμένη συμβατότητα με τους ανθρώπινους ιστούς, την ικανότητα έκθεσης βιοδραστηριότητας και την ικανότητα βιοαποικοδόμησης. Λόγω πολλών πλεονεκτημάτων, τα φυσικά βιοϋλικά χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντικατάσταση ή την αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας κατεστραμμένων ιστών ή οργάνων. Τα φυσικά βιοϋλικά έχουν την ικανότητα να υποστηρίζουν επαρκώς την προσκόλληση των κυττάρων, τη μετανάστευση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση. Τα εκχυλίσματα πολυμερών της Αλόης Βέρα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως βιοϋλικά στην μηχανική ιστών λόγω πολλών πλεονεκτημάτων όπως η βιοαποικοδομησιμότητα, η διαπερατότητα οξυγόνου, η αντιοξειδωτική δράση και ο πολλαπλασιασμός και αναγέννηση των κυττάρων. Αυτά τα εκχυλίσματα είναι επίσης οικονομικά αποδοτικά και έχουν χαμηλές επιπτώσεις τοξικότητας.

Το κολλαγόνο είναι η κύρια πρωτεΐνη στην εξωκυττάρια μήτρα διαφόρων συνδετικών ιστών. Παρατηρήθηκε ότι η αλόη Βέρα αυξάνει την περιεκτικότητα κολλαγόνου του ιστού κοκκοποίησης καθώς και το βαθμό διασταυρούμενης σύνδεσης. Η αλόη Βέρα διεγείρει τους ινοβλάστες για αναγέννηση και ενισχύει την αντοχή σε εφελκυσμό και τον κύκλο εργασιών κολλαγόνου σε κατεστραμμένους ιστούς.“

Κοινές χρήσεις

 • Καταπραΰνει τα εγκαύματα
 • Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού
 • Εναλλακτική λύση στο στοματικό διάλυμα
 • Βοηθά με την ακμή
 • Ένα φυσικό καθαρτικό
 • Βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Αλόη Βέρα για ομορφιά

Τώρα ας μιλήσουμε για την Αλόη για τα μαλλιά και το δέρμα. Η Αλόη Βέρα είναι ευρέως γνωστή για τα οφέλη ομορφιάς της. Κάνει θαύματα για το δέρμα και τα μαλλιά και είναι συχνά ένα από τα βασικά συστατικά σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Βοηθά στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών.

Θεραπεία μαλλιών:

Κόψτε καθαρή σάρκα της Αλόης Βέρα που χωρίζει από το δέρμα. Ανακατέψτε με μίξερ μπαρ ή μίξερ χεριών για να φτιάξετε αφρό ή μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως το συνηθισμένο μαλακτικό σας (δεν μου αρέσει η μυρωδιά, αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!)

Θεραπεία δέρματος:

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Aloe Vera ως ενυδατική κρέμα δέρματος ή τόνερ,βγάζοντας το πήκτωμα ή τρίβοντας ένα φρεσκοκομμένο φύλλο πάνω από το πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει (Κάντε μια δοκιμή αλλεργίας πριν το βάλετε στο πρόσωπό σας).

Άλλα για συνταγές ομορφιάς χρησιμοποιώντας την Αλόη Βέρα:

Αλόη Βέρα για δέρμα

 • Συνδυάστε τζελ αλόης, ωμό μέλι και ροδόνερο (φουντούκι μάγισσας Thayer σε πέταλο τριαντάφυλλου) ή χυμό λεμονιού σε ένα μπολ για να λειάνετε την πάστα.
 • Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας ως μάσκα για 20 λεπτά
 • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό
 • Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή μία φορά την εβδομάδα για υγιές δέρμα και τρεις φορές την εβδομάδα εάν έχετε σοβαρή ακμή.

Αλόη Βέρα για μαλλιά

Συνδυάστε 4 κουταλιές της σούπας. Τζελ αλόης, 4 κουταλιές της σούπας. Γάλα καρύδας και 1 κ.σ. Λάδι καρύδας σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια λεία υφή.

 • Κάντε μασάζ σε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και επεξεργαστείτε το μέσα από τα μαλλιά σας μέχρι να γεμίσει με το υγρό.
 • Αφήστε το να καθίσει για μισή ώρα και ξεπλύνετε.

Καλλιέργεια αλόη Βέρα

Το φυτό Aloe Vera είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί. Η αλόη Βέρα ευδοκιμεί σε έντονο αλλά έμμεσο ηλιακό φως.

Φύτευση Αλόη Βέρα:

 • Το φυτό αλόη δεν μπορεί να καλλιεργηθεί από κοπή φύλλων. Διαδώστε αποκόπτοντας νεότερα φυτά κλώνου από τη βάση του ενήλικου φυτού ή από το κοινό ριζικό σύστημα.
 • Επιλέξτε τον σωστό τύπο δοχείου. Ένα από τα προτιμώμενα δοχεία για την Aloe Vera είναι κατασκευασμένο από τερακότα, καθώς θα επιτρέψει στο χώμα σας να στεγνώσει καλά μεταξύ του ποτού και να είναι αρκετά βαρύ σε περίπτωση που οι άκρες των φυτών τελειώσουν.
 • Το δοχείο πρέπει να έχει μία τρύπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Η τρύπα θα επιτρέψει την περίσσεια νερού για να αποστραγγιστεί.
 • Το δοχείο πρέπει να είναι τόσο ευρύ και βαθύ. Επιλέξτε ένα βαθύ δοχείο για να φυτέψετε ολόκληρο το στέλεχος κάτω από το έδαφος.
 • Νερό μόνο κάθε δύο εβδομάδες ή όταν είναι περίπου τα 3/4 της διαδρομής στεγνά. Σημειώστε ότι κατά τους χειμερινούς μήνες θα θέλετε να κάνετε πίσω στη συχνότητα ποτού.

Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το πώς να προετοιμαστούμεείναι η Αλόη Βέρα για φαγητό.

Αγαπάς την Αλόη Βέρα; Θέλεις να μεγαλώσεις το δικό σου; Καλέστε μας τώρα για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να καλλιεργήσετε αλόη στο ίδιο σας το σπίτι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar